Bulvių patiekalai yra populiarūs visame pasaulyje

Bulviu patiekalai

Bulvės yra vienas iš dažniausiai vartojamų ir svarbiausių maisto produktų. Jose yra daugybė mūsų organizmui reikalingų maistingųjų medžiagų. Jos padeda pagerinti mūsų virškinimą, sumažina cholesterolio lygį, sustiprina širdį, apsaugo nuo polipų, sumažina vėžio tikimybę ir padeda suvaldyti diabetą. Be to, bulvės gali padėti sustiprinti imuninę sistemą, sumažinti senėjimo požymius, apsaugoti odą, pagerinti kraujotaką, sumažinti kraujo spaudimą, išsaugoti tinkamą skysčių balansą, sumažinti nemigą ir pagerinti akių būklę.

Ir, žinoma, daugybė privalumų, kuriais pasižymi bulvės, nėra vienintelės priežastys, kodėl šis maisto produktas yra toks populiarus visame pasaulyje. Visų svarbiausia, kad šis naudingas produktas yra ir labai skanus. Jį mėgsta bet kurio amžiaus žmonės, todėl bulvių patiekalai labai dažnai gaminami įvairiausiose pasaulio šalyse. Bulves galima kepti keptuvėje, virti, troškinti, gruzdinti aliejuje ir apdoroti daugybe kitų būdų. Tai jas paverčia labai universaliu ir lengvai pritaikomu maisto produktu.

Kaip bebūtų, būtina paminėti, kad bulvėse yra labai daug vitamino C. Taip pat aptinkama ir vitaminų A, B ir P. Tuo tarpu apytiksliai 70-80 proc. bulvės sudaro vanduo, todėl jei iki šiol manėte, jog valgydami bulves labai greitai sustorėsite – labai klydote. Kita vertus, vėlgi, viskas priklauso nuo to, kaip bulvės bus gaminamos. Jei kaskart bulves gruzdinsite aliejuje, tai nebus tinkamas pasirinkimas jūsų sveikatos atžvilgiu. Tuo tarpu, jei apdorosite sveikesniais būdais, bulvių patiekalai taps labai svarbia ir naudinga jūsų kasdienės mitybos dalimi.

Be to, nereikėtų pamiršti, kad bulves yra labai lengva suvirškinti. Ką jau kalbėti apie tai, kad jos skatina ir geresnį virškinimą, todėl neretai bulvės yra rekomenduojamos ir mažiems vaikams, kurie negali suvirškinti sunkaus maisto, bet turi gauti pakankamai energijos. Žinoma, bulvių privalumus galima vardinti dar labai ilgai. Ne veltui jas mėgsta dauguma iš mūsų. Kiekvieno iš mūsų organizmas savaime jaučia tai, ko jam labiausiai reikia, todėl jei šiuo metu užsimanėte bulvinių patiekalų – nieko nelaukę pasidomėkite, kokį naują bulvinio patiekalo receptą galėtumėte pasitelkti, kad pradžiugintumėte save ir savo skrandį.